Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

avatar 2019年12月5日08:48:59Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase已关闭评论

Iskustvo razgovora s različitim ljudima unutar ove rubrike nije meni preveliko, ali za sada je to najživlje i živo intervju, po mom mišljenju, nedavno.

Upoznajte naš gost danas – Maroussia Podlesnova, osnivač i glavni ideolog „Startup Afisha”, koji se s vremenom pretvorio u igralište ruskih startups i venture RusBase industriji.

– Zdravo, Marusya! Svi pitamo – čak i ako znamo – što naši gosti rade u svom radu. Zato recite našim čitateljima na što radite

Ja sam pravi web-djevojka: djevojka o kojoj je Zemfira pjevao – djevojka koja živi na Netu. Ali to se dogodilo, naravno, ne odmah. Službeno reći: “Mama, ovisna sam o Internetu” mogla sam samo prije nekoliko godina.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

Radim na Internetu od 2008. godine. Od prosinca 2010. do danas vodim RusBase projekt (ranije poznat kao Startup Afisha) – medijska i servisna platforma za ruske poduzetnike i investitore. Danas u mom timu već ima 12 ljudi. U 2012. smo najavili privlačenje investicija iz tehnološke tvrtke Black Ocean NY. I općenito, mnogo je toga drugo učinilo na Internetu, ali kažite da isto ne o tome? ?

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

– Kako izgleda vaše radno mjesto?

Moje radno mjesto je gdje sam. Najčešće je moj stol, gdje obično živi moj stari zrak, psa i šalica kave. Ali općenito sam čovjek bez ureda. Radim na plažama Phuket, i na verandama Moskve regije. Mnogi ljudi ne razumiju moj način života. I ne razumijem zašto trebam okvir u kojem ću također otvoriti laptop i također biti uključen u internet ?! Samu misao o odjevnom kodu, granicama i pravilima, strožim zahtjevima i radnim vremenima čini me užasnima.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

Tim je dobio isto od mene: mi smo svi raspoređeni ne samo u Moskvi, već i na Globusu, i nismo uopće neugodno u mjerilu ili planovima. Jednom tjedno idemo na velike sastanke planiranja za 3-4 sata. Svaki dan svi smo na Skype pozivima, ali svaki u udobnom prostoru za sebe: netko kod kuće, netko u coworkingu ili čak u uredima (postoje osobito potrebni :))).

– Nešto neobično u radu “željeza”?

Općenito, imam još jedan stari BenQ, koji radi samo iz mreže. Ali ponekad ga koristim za uređivanje videozapisa: postoji Pinnacle Studio. Ali dugo nisam to igrao ?

– I obično što koristite? Laptop, usmjerivač …

jer moj rad u cjelini na Internetu, onda je sve što trebam je moj 11. MacBook Air (koji je već vrijeme za promjenu) i usmjerivač (najjednostavniji DLink). U principu, htio sam 11-inčni monitor, tako da je bilo zgodno za mene da se kretati s prijenosnim računalom oko grada i to nije bilo teško. Općenito, nikada nije trpio – prema drugima – mali zaslon.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

Sjećanje na Zrak je sve jako tužno: samo 64GB, i ja sam iz ovoga, vjerujte mi, trudim se cijelo vrijeme. Spasite tvrde prijenosne diskove i Dropbox. Imam tvrdi disk od 400 GB, stari. Tamo pohranjujem sve fotografije i glazbu i neku staru nepotrebnu arhivu.

– Mobilni telefon (dopustite mi da pogodim) sigurno za proizvodnju Apple-a: neka od naših publika već mrzi uredništvo zbog činjenice da imamo nekoliko navijačkih gostiju “zelenog robota” ?

Od 2010, ja s Nokia otišao u svijet Steve Jobs i nikada nije vratio ? Imam jednostavan pet iPhone, slomljena i već s zamjenjivim staklom. Na 32GB, što je također završeno. Hoće li biti šesti – ja ću biti sa šestom.

Ne znam ni kako možete odgovoriti “zašto ovaj model”, to je kao “zašto trebate ruke?” IPhone je već dio mene. Integralna. I opet, jako mi se sviđa vrijeme s mojim Airom: iMessage koju skoro svi pišem s prijenosnog računala. Bilješke su iste. Općenito, dobro, nekako je sve moje, moje ?

– Razgovarajmo o programima …

# muzhkopasad kaziratstvo?

Iskreno, ne sjećam se tko i kako i kada sam instalirao OS i hoću li ga kupiti ili ne. Sada imam planinski lav (OS X 10.8.4). U skladu s tim, pokušavam ažurirati čim je odmah. Ali ni ja, ali obično tražim od nekoga da me stavi. Ured zapravo košta od MS-a, ali ne i nativnih brojeva i drugih. Nekako je to bilo od samog početka.

Preglednik upotrebljavam samo Chrome (bolje dok ne pronađem ništa). Čudno, Safari je vrlo tupit. O Mozillau općenito nečujan, koristim samo za test izgleda. U isto vrijeme, jednom dnevno, otvaram sva tri preglednika.

Ponovno, što može biti čudno, provjeravam poštu putem preglednika, a ne koristim moju materinju Mail: on mi nije nekako dolazio k meni. Pošta je jednostavno potpuno strukturirana, a općenito imam poseban pristup njenom rasingu. Zapravo, moja pošta je moj upravitelj zadataka i moj bilježnica. Ulazni spremnik je uvijek prazan: u ovoj se mapi nalaze slova kojima morate odgovoriti “upravo sada” ili koji imaju dovoljno “da / ne” odgovora. Ako pismo zahtijeva rad – i to 80% – onda u Skice i izbriši oznaku “Pristigla pošta”. Ako Skice imaju više od 30, tada # zamjenjuje se zvjezdicom

Iako su danas pokazali $ 2 APM – AirMail. Bit će potrebno pokušati ?

Aktivno upotrebljavam Kalendar i Google disk – Ja sam najsnažniji stručnjak Googleovih usluga, tako da Eplovsky ne upotrebljava ništa za strukturiranje vremena i podataka.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase
Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase
Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

Napravio je nekoliko snimki zaslona: zaslon LaunchPad prikazuje najpopularnije programe: Cloud, Dropbox, Photoshop, Image Capture. Ovo su četiri vođe, a ne računajući Microsoft Office.

Cloud koristim za screenshot na poslove vezane uz upravljanje razvojem, Dropbox služi kao spremište za sve tima zajedničkim dokumentima, te Snimanje fotografija pomaže spajanjem fotografija s iPhone sigurno: vidi iPhone kao USB bljesak voziti i ne koristim iPhoto ? Još jedna dobra stvar ovdje: https : //droplr.com/

Ne znam je li to moram priznati, ali uopće ne mogu spriječiti Evernote: ne razumijem zašto mi je potrebna … Imam sve moje Nacrte za Gmail u svemu ?

Najsjajnija stvar je StrongVPN. Budući da često radim i da se nalazim u javno dostupnim WiFi zonama, koristim ga za vlastitu zaštitu.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

U moj programske trake u Chrome također prioritet: e-mail i kalendar, sve statistike lokatori, društvene mreže, admin, uspoređujući vremenske zone (jer su često žive u drugim vremenskim zonama), pa čak i tamo je mjesto za sportove: to je – referenca na treningu na YouTubeu (Pa, moram biti u formi).

– Kako čitate poštu? Pa, zainteresirani su i glasnici

O pošti, već sam napisao gore. Ovo je moj najvažniji alat za interakciju sa svijetom. Sve se ovdje jasno razgrađuje u mape i prečace, kao i filtre, skupljajući račune iz drugih okvira. Još uvijek jako tužno zbog zatvaranja Labs na Gmailu, bilo je puno cool ?

Pošta za mene nikad se ne zatvara. Pročitao sam ga gotovo svih 24 sata dnevno. Za mene, dan je kada ja ne provjeravam mail za više od 12 sati. Tijekom noći od 1-2 noći do 7-8 sati dolazi 30-40 slova. Spam stavke 5-7. Polovica veze s trackerom i ostalo su slova na slučaju.

Od glasnika, prepoznajem samo Skype. Iako je u posljednjih šest mjeseci počeo opadati kao neživljan, a ne samo mene. U Gtalku rijetko pišu. Pa, još imam Facebook za pozadinu. Skoro nikada ne uključujem nevidljiva: uvijek sam na mreži. Često čak govorim i Skype, umjesto da pišem.

– Je li radna površina čista ili sve u etiketi?

Pažljivo uvijek idem na izbor pokrivača na radnoj površini. I uvijek ga očistim i očistim: sve je u tatih dokumenata. Ja sam ekscentričan i perfekcionist: zato imam sve u ormaru, u kuhinji i na laptopu. Bez smeća: čak i neugodan koš neugodno ?

Ako dizajn, onda ja tresti sve pozadina ovdje – http://www.goodfon.ru/ – ne oglašavanje, ali ja sam samo iz Minimalizam dio sam od tamo ?

– Naprava i usluge – svi elektronički. Postoji li mjesta za papir u vašem poslu?

Nedavno je počelo koristiti papir. Već sam napisao tri bilješke: obično bilježim na sastancima, a onda se sve prenosi na elektronički svijet.

Također koristim A4, kada dizajner nacrta izglede novog web mjesta: ne mogu to učiniti na drugi način. Samo olovke i papir. I on tada iz mojih modela čini proizvod. Ubrzo će izaći nova ruska verzija naše volje, nacrtana na papiru i implementirana od strane dizajera na webu.

Volim crtati i koristiti napitke u ustanovama. To je, na primjer, ugodan “Jean-Jacques”: tamo umjesto tabanica plahte A3 i olovke. San … ?

I uvijek crtati kad sam na telefonu. Ovo je #musthave

– Marousia, hvala za dobru priču i mnoge detalje. Konačno, tradicionalno pitanje je: postoji li konfiguracija sna?

Kad sam jako umorna, uvijek sanjam vikend “jednostavne sovjetske” osobe koja nema gadgete i poštu. Na odmoru, prvo što tražim je WiFi. Stoga je teško konfigurirati san.

Poslovi: Marusya Podlesnova, izvršni direktor tvrtke RusBase

S jedne strane, jako bih volio biti daleko od ovog elektronskog svijeta i baviti se poljodjelstvom (uopće se ne šalim), ali negdje u Rusiji, ali u toploj Italiji, na primjer.

Istovremeno kao i ja – i bez interneta? Nemoguće!

Općenito, to je štetno za san. Morate postaviti ciljeve. Snovi – ovo je nešto prilično neizvedivo. I zašto nam je potrebna takva nerealna, ako živimo u svijetu nula i onih? ?

avatar